Дефицитът на чипове ще остане в хроничен проблем през следващите

...
 Дефицитът на чипове ще остане в хроничен проблем през следващите
Коментари Харесай

Дефицитът на чипове - бич за автомобилната индустрия

 Дефицитът на чипове ще остане в продължителен проблем през идващите няколко години, съобщи в десетия епизод на подкаста за пътешествия в света на стопанската система и финансите „ На всяка цена “ специалистът по автомобилостроене Калоян Желев . По думите му пандемията от Ковид-19 е единствено един от факторите, които затрудняват производството и доставката на тези основни съставни елементи за направа на разнообразни устройства. Към нарушените вериги на доставки – било поради пандемията, било поради проблема в Суецкия канал, било заради напълно разнообразни аргументи, би трябвало да прибавим разнообразни естествени катаклизми и редица други фактори, с цел да начертаем цялостната картина на проблемите в този бранш, счита специалистът.


Дефицитът на чипове се отразява извънредно доста в автомобилната промишленост, защото планирането на производството в нея се прави по доста по-различен метод. Големите производители разчитат на „ часовникарска акуратност “ на доставките на съставни елементи, които не съхраняват дълго в складовете си, а пускат непосредствено в идващия стадий от направата на автомобила. Нарушените доставки вършат процеса доста по-трудно управляем. Освен това дефицитът на чипове се изяснява и с основното им значение при направата на разнообразни информационни устройства, а пандемията промени коренно мащаба на използването им.  

Заедно с трансформацията на автомобилната промишленост, почнала още преди пандемията и регулативния метод на Брюксел, браншът е изправен пред голям брой провокации – детайлности за част от тях може да чуете в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР